Currently unavailable: for regular students
Degree: Law with Accounting and Finance (Bachelors) - Liverpool University
I am currently studying Law with Accounting and Finance (LLB Hons) at the University of Liverpool. I have always had a real passion and love for Maths, Economics, Business and reccently discovered Law and hope that my tutorials will instill that love in you, too.
I am very patient and friendly. I have been teaching sport since I was 15, so have a lot of experience teaching, with people as young as 5 years old. Throghout sixth form and university I have mentored and tutor a variety of students in Maths, Economics and Business.
During the sessions, you will guide what we cover. In all my subjects basic understanding is key, so before we do exam questions, we will focus on this.
I will use as many different ways (diagrams, words, analogies) as possible to explain a concept, until you are confident enough that you can explain it to me (or anyone else... the cat... the goldfish...)
I hope the sessions will be fun! A lot can be achieved in 55mins especially if it is made enjoyable - science is amazing and hopefully, if you didn’t think that before, you will by the end of the session!
If you have any questions, send me a 'WebMail' or book a 'Meet the Tutor Session'! (both accessible through this website). Remember to tell me your exam board and what you're struggling with.
I look forward to meeting you!
|Maths||A Level||£20 /hr|
|Business Studies||GCSE||£18 /hr|
|Maths||13 Plus||£18 /hr|
|Maths||11 Plus||£18 /hr|
|Economics and Business||A-Level||A|
|Before 12pm||12pm - 5pm||After 5pm|
Please get in touch for more detailed availability
There are quite a few stages to this problem, so let's work through each piece of information one by one.
We know that the total number of children is 120, and 60% are Year 4s. Finding 60% straight away can be tricky so we should find 10% first.
To find 10%, we just divide 120 by 10, which gives us 12. Now we know 12 = 10%, we need to multiply both numbers by 6 in order to find 60%.
10% x 6 = 60%
12 x 6 = 72
So 72 students are in Year 4.
We are told 1/4 are boys. So we need to find one quarter of the total number of students in Year 4. We do this by dividing 72 by 4.
72 / 4 = 18
So we have 72 Year 4s, 18 of which are boys. However we want to find the girls. Therefore we take the total and subtract the number of boys:
72-18 = 54
There are 54 Year 4 girls on the tripsee more
First we rearrange the equation
y + 4x = 7 to y = −4x + 7
So we can see that the gradient of this equation is −4.
Since the line we are looking for is parallel, it must have the same gradient, −4.
So now we know we have a line for equation:
y = −4x + m
which passes through the point ( 2, −3).
We can set the values into the equation to find m:
−3 = −4 x 2 + m
−3 = −8 + m
Now we add 8 to both sides
5 = m
So we see that the value of m is 5 and the equation we are looking for is:
y = −4x + 5see more
In answering this question, a few things must be taken into consideration. FIrstly, the question clearly asks for the advantages of being a sole trader. This means that any time wasted in explaining a disadvantage of this will gain no marks. The marks allocated to the question give an idea of how many advantages you may need to put across. If this question was for 8 marks, you would probably need to explain in detail about 4 advantages. An evaluation point may help at the end of your response.see more