Share £650 in the ratio 8:5

  • Google+ icon
  • LinkedIn icon
  • 461 views

Begin by adding the 2 ratio parts (i.e. the numbers which make up the ratio) so 8+5 = 13.

Then divide the total sum by the sum of the ratio parts. Thus £650/13 = £50.

Multiply this by each of the ratio parts.

£50 * 8 = £400

£50 * 5 = £250

Finish by returning the answers to the correct form. Thus the answer is £400:£250

Harry V. A Level Maths tutor, GCSE Maths tutor, A Level Politics tutor

About the author

is an online GCSE Maths tutor with MyTutor studying at Exeter University

Still stuck? Get one-to-one help from a personally interviewed subject specialist.

95% of our customers rate us

Browse tutors

We use cookies to improve your site experience. By continuing to use this website, we'll assume that you're OK with this. Dismiss

mtw:mercury1:status:ok